11 maj Motorgång

Dygn 12 gjorde vi 142 distans under enbart motorgång. Havet låg blankt hela dagen igår och imorse fick vi en svag vind rakt från Azorerna. Blir jobbigt att sova och frustrerande att gå enbart för motor. Blir lätt att man fastnar i ett högtryck mellan Bermuda och Azorerna då lågtrycken rör sig fortare än vi kan segla. Nu ser det ut som nästan 2 dygn till med motor innan nästa lågtryck hinner ikapp oss för att trycka oss hela vägen till Azorerna.

Vi förbereder lite enkel mat om det blir tuff sjö framöver men det ser mindre kraftigt ut nu än det gjorde för några dagar sedan, 12 m/s med upp till 16 m/s i byarna under en halvdag på lördagen. Det ändrar sig för varje ny prognos var 12:e timma så vi hoppas det inte blir värre. Alla mår fint men längtar efter att segla igen.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s