12 maj 2000 distans

Nu har vi tagit oss mer än 2000 distans på 13 dygn och börjar känna att vi närmar oss Azorerna. Under dygn 13 körde vi 142 distans enbart under motor igen då vinden är för svag för att det ska vara värt att kryssa. Vi gjorde ett försök igår men tog oss endast 2 distans på en timmas kryss. Imorgon fredag kommer vinden och sen ska den vara kvar hela vägen in i hamn. Nu ser det ut som sista 5-8 timmarna blir värst med eventuella byar upp mot 20 m/s.

All vind ska komma akterifrån så vi kommer reglera segelytan efterhand och köra defensivt på slutet med enbart genua. Idag har Lennart kört hårt i köket och bakat både bröd och kaka, Peter har gjort en stor laddning med pastasallad så vi lätt kan få i oss mat när det börjar blåsa rejält. Alla mår fint och ser fram emot att sträcka ut benen vid ankomst till Horta på söndag em.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s