10 maj Valsafari på Atlanten

Vi lyckades segla hela natten fram till 06 innan vi fick starta motorn. Helt otroligt att segla fram på ett platt hav i 7-9 knop med hjälpande ström i 4-5m/s. Dygn 11 blev det 179 distans närmare Azorerna och vi tog beslutet igår att köra motor 2-3 dagar genom högtrycket för att försöka undvika dom kraftiga vindarna på sluttampen av resan. Idag har vi sett både val och delfiner. Vi kom nära en flock av kaskelottvalar, var nog ca 10st som kom upp till ytan för att ta luft, otroligt häftigt. Under dagen har vi sett mer val som blåser ut luft när dom kommer upp till ytan.

Nu har vi precis delat en flaska prosecco som var var något sena belöning för att vi nått halvvägs. Om vi har tur kanske vi kan få lite vind imorgon så vi kan segla men det viktigaste är att hinna fram innan det kraftiga lågtrycket kommer ikapp oss. Alla mår fint och idag blir det säkert ett bad på 5000m för att förbättra lukten ombord. Prognosen säger att vi ska nå Azorerna 15 maj på fm.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s