9 maj Mindre än 1000 distans kvar

Under dygn 10 gjorde vi 179 distans med vind 10-12m/s från 160-140 grader. Vi har snittat över 156 distans per dygn hittills vilket vi är väldigt nöjda med.
Nu på morgonen verkar vi ha 2 knop medströms också vilket gör att surfar nerför vågorna i nästan 13 knop. Ny toppnotering av Johan är 12,8 knop. Igår och imorse fick vi delfinbesök igen annars är det inte mycket vi ser förutom hav och horisont. Det ser ut att bli tuff avslutning sista dagarna innan vi når Azorerna och vi får bestämma oss ju närmare vi kommer vilken väg vi ska gå.

Nu ser det ut som vi kan få upp till 20m/s i byarna sista två dagarna och det vill vi givetvis undvika om det går. Lågtrycket som bildas ser ut att bli stort så det är inte säkert vi kan komma undan. Vi kommer preppa mat o stuvning så vi är redo om vi måste gå igenom det. Alla mår toppen och just nu surfar vi fram i 9 knop på platt hav i medströmmen samtidigt som vi äter lunch med en kall öl till, tufft att vara på Atlanten.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s