8 maj Halvvägs och surfing

Under dygn 9 nådde vi halvvägs och seglade 182 distans. Vi surfar fram på 4 meters vågor i 8-9 knop med vinden snett akterifrån. Vi blev omseglade av ett Brittiskt fraktfartyg på nästan 1000 fot inom imorse och AISen larmade oss i tid även om vi redan sett fartyget. Lennart satte precis fartrekord för resan då han surfade ner för en våg i 12,7 knop trots 2 rev i storseglet. Imorse vred vinden till mer sydlig och vi kan nu börja sätta fören mer direkt mot Azorerna.

På 9 dygn har vi seglat 1387 distans och prognosen säger att vi ska nå Horta på Azorerna om ca 7 dagar. Vi har inga fiskelinor ute idag då vi går för snabbt för att fånga något och att linan troligtvis går av direkt det nappar. Alla mår fint även om det är jobbigt att sova och laga mat när vi går så fort i höga vågor.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till 8 maj Halvvägs och surfing

  1. Vivi-Ann Friberg skriver:

    Häftigt och spännande att följa er. Vilken resa!Jag känner Krister Fryk ombord.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s