3 maj Sol och svagare vind

Nu börjar vi närma oss högtrycket och det märks då vinden avtar i styrka o solen är framme på dagarna. Vi gjorde 133 distans dygn 4 trots riktigt svaga vindar i natt då vi i perioder låg runt 2 knop. När solen gick upp i morse efter 05 fick vi mer vind så nu seglar vi runt 5 knop på ett platt hav med solen som värmer oss. Idag är första gången på 4 dygn som vi kan öppna upp luckorna för en behövlig vädring då det inte skvätter vatten över däck. Ikväll kommer vi säkert starta motorn för att köra över högtrycket som vi hoppas komma igenom på 1,5 dygn.

Lagningen av hålen i seglet håller än så länge och när det blir lugnt ikväll ska vi skicka upp någon i masten(Krister) för att försöka laga lazy jacks och slutligen kunna använda lazybagen igen. Revlinan till andra revet har gått av inne i bommen och fastnat så vi får surra detta rev manuellt om det behövs. Alla mår toppen efter en lugn natt och mycket sömn. Idag blir det rengöring av besättning och båt. Nu tar vi en öl i solen och ska snart äta en god lunch.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till 3 maj Sol och svagare vind

  1. Sanna Fryk skriver:

    Wow! Jag följer er med glädje. Helt ok att använda min bror som cirkusartist i masten😊önskar er en kanonfin segling.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s