4 maj Perfekta vindar

Dygn 5 tog vi oss 136 distans varav ca18 timmar motor från eftermiddag till morgonen idag. Igår kväll var det bad på 5000m djupt Atlantvatten, otroligt härligt och välbehövlig tvätt av kroppar ombord. Fick en fantastisk solnedgång med sundowner gin o tonic och sedan tacos med lite rött vin till. I morse kom vi igenom högtrycket och nu har vi perfekta vindar 80-90 grader med små vågor och klarblå himmel. Vi gör 7 knop i ca 6-7m/s.


Vi har bestämt oss att inte belasta vårt storsegel där vi har två hål så vi kommer köra defensivt med två rev för att inte förvärra skadorna i seglet. Idag blir det bokläsning, god mat och säkert några spannar vatten för tvättning av besättning innan middagen ikväll.
Alla mår toppen och njuter av härlig segling. Vi kommer troligtvis hålla denna kursen på nordostlig riktning ett par dagar för att hitta nästa lågtryck som kommer väster ifrån senare i veckan.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s