2 maj Nordost och lagningar

Vinden vred mer mot norr igår och vi hade svårt att hålla kursen hela natten öster om Bermuda. Vi körde hela natten med två rev i storen ock 1/3 dels genua men gjorde ändå uppåt 8 knop i 12-15m/s. Tidigt imorse när solen gick upp märkte vi att manuella reven för rev 2 i storen hade gått av och gett två hål i seglet i revöglorna. Vi lagade ihop detta så gott det gick och anledningen att vi gör manuella rev är att lazy jacksen till lazy bagen gick sönder dag 2 så vi måste binda upp seglet när vi revar.

Vi hoppas kunna laga det när vi kommer in i högtrycket med lugna vindar på tisdag em. Det kommer ett lågtryck från väster senare i veckan och vi hoppas kunna hänga på det i underkant så vi får lagom med vind. Alla ombord mår bra även om det är påfrestande att starta första 3 dagarna med hård kryss. Vi gjorde 161 distans dygn 3 så vi håller bra fart.

Predictwind

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s