14 maj Kuling

Vi önskade vind och vind fick vi. Det har blåst 15-20m/s sedan midnatt och vi flyger nerför 4m vågor som i dalarna ser ut som en vägg på 8m bakom båten. Vi införde 1 timmas skift igår kväll och det finkade fram till att vinden ökade på natten. I ett plötsligt vindskifte på 80 grader fick vi en icke planerad gipp och vår preventergaj gick av. Efter lite fix på däck lyckades vi dra om den och den har hållit sen dess.

Vi kör bara med stor och två rev och gör ändå 8.5 knop i snitt och surfar nerför vågorna i ny rekordfart 17 knop. Under dygn 15 seglade vi 197 distans och nu har vi ca 180 distans kvar till Horta. Ankomst beräknas till lunchtid på söndag. Alla mår bra även om det inte blev mycket sömn i natt. Lennart håller sig nere och servar oss andra som kör med mat o dryck. På dagen kör vi 2 0min byten då det är tungt o jobbigt att styra.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s