13 maj valar och gennacker !

Igår kväll innan solnedgång när vi satt och tog en sundowner fick vi fantastiskt besök av 15-20 kaskelotvalar som kom upp till ytan precis bredvid båten. Dom blåste ut luft och visade upp sina långa kroppar som säkert var 15m långa. Vi hade också flera delfinbesök under dagen. Vi körde 163 distans dygn 14 och har nu ca 380 distans kvar till Horta.

Imorse satte vi gennacker och har seglat i 8-9knop fram till lunch. Nu börjar det blåsa mer så vi kommer ändra segelsättning till stor med två rev och genua. Håller vi 8 knop i snitt så är vi framme på söndag vid 16 tiden. Nu har vi en dunk med 25 liter diesel kvar så nu hoppas vi på vind hela vägen. Alla mår toppen och älskar att segla igen.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s