Martinique

Vi lämnade Roseau på morgonen och hissade fulla segel och styrde mot Martinique. Revarna åkte givetvis ner i vattnet och efter en liten stund kom det ett jättenapp, den ena rullen hade ingen lina kvar för den tog slut, men den andra fick vi slita en lång stund med att hala in. Vi kämpade länge med reven och när vi fick upp den satt det ett jättehuvud från en gulfenad tonfisk på kroken. Den andra reven satt där med så den kunde vi rädda. Man undrar hur stor den fisken var som tog hela tonfisken och lämnade endast ett huvud kvar. Detta var andra gången som detta har hänt.

 

Vi fortsatte sedan segla med härliga vindar mellan 10 – 14 s/m. Vi anlände till Sainte Pierre, efter en välförkänt framme rodde vi in till bryggan för att leta efter en restaurang. Det enda vi hittade var ett crepperi, allt annat var stängt in denna sovande by förutom en butik där vi köpte ost, bröd och salami. Därefter blev det togaparty med goda viner på båten.

På morgonen därefter seglade vi ner till Sainte Anne som ligger utanför Marina de marin.

Där åkte vi in och tittade lite i butikerna, men framför allt en trevlig restaurang som heter Les Tamariniers. Bra mat, trevlig service och underhållning med dans. Nu sitter vi i båten för att avsluta seglingen för denna gång, snyft! Vi har haft mycket fina seglatser med bra väder och vindar, varmt och gott i baden, samt ett härligt humör på besättningen.
Mer bilder kommer att läggas ut när vi kommit hem.P2470749

P1000515

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s