Hej från Toga

Skepp ohoj!

Igår hade vi resans tuffaste seglats mellan St Vincent och St Lucia. De spådda 8 m/sek var som mest uppe i 17-18. Norra St Vincent har höga bergstoppar och vår erfarenhet från seglingsåren i Medelhavet är att vädret oftast ”busar” till sig vid kap, särskilt med höga berg. Ström, fallvindar ökar vindstyrkan och oroar sjön. Men sjövana som vi nu blivit blev ingen sjösjuk och efter några timmar la sig vinden för att nära målet nästan dö ut.

Inseglingen till Soufriere var så vacker med de höga Pitonbergen i bakgrunden och den lilla stadens färgglada hus!

Men väl därinne kändes det lite ”olustigt” då majoriteten av dem vi mötte på gatorna fulla raglade omkring eller ”höga” av annat sjungande drog omkring. Vi år en god middag på vår ”boatboys” farbrors restaurang och avslutade kvällen på en enkel bar där notan för första gången blev förvånansvärt låg: 100sek för 4 rejäla rom/coke samt 1 campari/soda.

Nu är det tidig morgon och vi ska in och proviantera lite i en bra butik vi hittade. Sen bär det norrut till Rodney Bay!

Skickat från min iPhone

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s