17 January, 2017 02:04

Seglingshälsningar från den ”nya besättningen” ombord på Toga. Efter STOR bunkring på bra supermarkets på ön Martinique satte vi segel och begav oss söderut.

Första natten ankrande vi upp i fina Marigot bay på S:t Lucia, där vi ”dingade” in och tog oss några rompunches med andra seglare. Vackert och trevligt!
Solen väckte oss vid sin uppgång kl 6.30 och efter bad i ljummet hav och god sittbrunnsfrukost fortsatte vi vår seglats och efter aningen gungig färd bytte vi gästflagg och styrde in mot Cumberland bay på St. Vincent. Genast möttes vi upp av s.k. ”Boatboys” som vill hjälpa oss med allt från att ta aktertamp till land som att sälja fisk, hummer, hemmagjorda smycken m.m.
Vi fastnade för gamle Josef som hade restaurang i det lilla blå huset.
Vilket vi inte ångrar. Första kvällen dingade vi in för några rompunches och på väg hem hade vi bokat in hans son ”Twenty” för en ö-rundtur dagen efter.
Han tog oss till vattenfall och vi fick besöka en vän till honom som hade en odling i djungeln intill. Där plockade vi papaya, mangos, färsk ingefära, örter och drack färsk kokosmjölk direkt ur nöten. Vi besökte huvudstaden Kingston och åt god lunch på restaurang långt ifrån turiststråken. Nåväl så många turister såg vi inte till men istället kände vi oss mycket välkomna av befolkningen.
Kvällen avslutades på deras restaurang 50 m akter om Toga, vi var de enda gästerna och bjöds på en god grillad tonfisk med fantastiskt goda tillbehör! Inte minst brödfrukten vi inhandlat och de tillagade åt oss.
Nästa dagsetapp gick till ön Bequia, där vi klarerade in i Grenadinerna, lyssnade på steelband och gjorde upp hummeraffär med en lokal fiskare. 3 kokta och 2 färska (för att koka på svenskt vis) beställdes för leverans dagen därpå. Om det var för att vi, efter några rompunches, gjorde fel i omvandling från pounds till kilo, eller om vi var så glada över fiskarens bra pris må var osagt. Men lite chockade blev vi när 5 humrar till en vikt på 12 kg levererades dagen därpå. Nu har vi testat dessa klolösa lobsters på många olika vis. Allt mycket gott men allas favorit var den gratinerade som spetsats med Jans Calvados!
TOBAGO KEYS – nästa mål, och vi säger bara WOW! Vilken upplevelse! Denna marina nationalpark som bjöd på vita stränder, turkosblått hav, vajande palmer, jättesnäckor, sköldpaddor runt båten, fin snorkling!
Samtliga segel sattes mot nästa mål, för nu hade vi vindarna med oss från rätt riktning och vi fick en härlig segling till ön Mustique.
Den kallas även kändisön för att bl.a. Mick Jagger har hus här. Och vår ”dingepojke” som möter upp säger att han är på ön och kommer säkert ner till musikkvällen på Basils Bar.
Klart vi vi skulle dit, som alla andra sailors, från båtar såväl mindre än vår till superyachten strax akter om oss.
Det blev en trevlig kväll- dock utan Mick Jagger och med betydligt lättare plånböcker. Det mesta kostar 2-4 ggr mer än hemma…
Men ön Mustique är fantastiskt vacker, en klar favorit och vi avslutade vistelsen med en långpromenad längs de fina stränderna och snorkling intill ett rev.
Nu är vi, efter ännu en dag med riktigt bra segling, åter på Bequia. Killarna har tagit dingen in för att klarera ut från Grenadinerna och vi förbereder middagen.
Skepp ohoj!
Ulla, Lisbeth, Ingemar, Roger och Jan


Blå restaurangen i Cumberland bay St Vincent

Tobago Keys

Strandpromenad på Mustique

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s