Äntligen framme i Västindien

Nu har vi seglat och gungat över den väldiga Atlanten från Tenerifa till Rodney Bay på St Lucia. 3149 Nm som blir c:a 600 landmil. Snittfart på 6,3 knop och en maxfart på 15,3 knop i en lång, hög dyning, som Björbobacken eller Högdalstippen. Vi har fiskat och tagit upp Guldmakrill ( Dorado ), Hogfish, Wahoo och Barracuda .

Dorado är en väldigt god fisk och köttets struktur liknar makrillens. Ett antal drag har gott förlorade och en rulle på vad vi tror varit riktigt stora fiskar. Övriga fiskar i Karibien kan vara giftiga då dom äter små fina giftiga korallfiskar. Flygfiskar har vi plockat nästan varje morgon på däck, på toa eller andra ställen. Lekande delfiner har kommit och gått och det som var riktigt häftigt var en val som var endast 15 meter ifrån oss. Vi vände båten för att följa den men då tröttnade den på oss och dök. Även en sköldpadda har besökt oss.

Olika fåglar har kommit och sedan flugit vidare, men vissa har varit med oss längre tider för att fånga flygfisk som vi skrämt upp. På denna 14 dagar långa överfart från Cap Verde till St Lucia har vi endast sett 4 båtar varav en var ett lastfartyf som svarade på VHF anrop och kunde hjälpa oss med att skicka ett mail, då antennuttaget på satelittelefonen gått av och så att den då inte fungerade. Detta innebar att ni inte har hört någonting från oss.

Seglingen har varit fantastisk med fint väder och bra vindar. Men tyvärr har vi haft några missöden: Kjells armbågsskada som innebar hemstransport från Sal på Cap Verde och operation i Borås. Trasig satelittelefon som gjorde att vi inte kunde hålla kontakt och inte heller få ner väderfiler. Skörad genacker. Trasig autopilot 3 ggr med 2 olika fel som gjort att vi handstyrt i c:a 3 + 2 dygn. Vi har haft någre kraftiga ”scaulls” vilket innebär kraftigt regn ocj mycket hård vind.

Vi har lagat god mar ombord, men nu har det sinat i färskvaruförråden och frysen är tom. Nu skall vi” slicka våra sår”, bada, sola, vila och städa båten. Vi skall även gå över hela båten då det sliter på materialet under dessa veckor på havet. Ikväll skall det bli en brakmiddag i byn, så vi skall pumpa dingen och prova den nya utombordaren. Vi ligger för ankare i viken och ser när ARC-båtarna går över mållinjen. 28 grader i luften och 27 i vattnet, kan det bli bättre?

Kjell, tråkigt att du inte kunde vara med oss hela vägen, krya på dig.

Toga

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Äntligen framme i Västindien

 1. Lena skriver:

  Underbart ❤️att få meddelande att ni äntligen är framme. En spännande överfart för er och även för oss .
  Jag/Vi har haft många frågor och undringar här hemma och saknat möjligheten till kontakt för att följa er på färden. Jag är lycklig och hälsar er välkommen fram och hem . 💞. Här finns många kramar att hämta💋

  Gillad av 1 person

 2. Peter Langkjær skriver:

  Baesta Svoger
  Vaelkommen til Vaestindien. Bra gjort. Ser frem til at høre detaljerne fra jeres fine tur
  Haelsning til alle ombord – især mine to svogre
  Jeres Peter ( Dansken)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s