Dag 4, första fisken.

Det är nu c:a 270 nm kvar och just nu har vi gennacken hissad och gör c:a 5 knop. Det har varit dåligt med vind så farten blir inte så hög och motorn får jobba ganska mycket mellan varven. Givetvis blev det ett bad idag igen och det var väldigt skönt. Man skall veta att det under oss är 2000-3000 meter till botten. Vi ser fram mot middagen idag då vi lyckats landa en Guldmackrill eller Dorado som många säger. Det var spännande att få napp på så stora fiskar och veva in linan, som tar sin tid och alla är angagerade, men den första smet precis framme vid båten. Den andra gjorde ett jättehopp och ställde sig på tvären och då lossnade den, men den tredje lyckades vi med och fileerna ligger i kylen för tillagning.Vid första nappet smet alla från sina sysslor, som kan ha varit matlagning eller vila och vi övergav Britt som höll på med lunchen som blev jättegod. Det blev en laxsallad idag.Varmt och skönt i luften, men lite fuktigt på natten, så det gäller att lägga undan alla dynor och kameror m.m. Vi har bara mött ett fartyg under det senaste dygnet så det vi ser är hav och åter hav. Flugorna verkar vara utrotade så Bosse framförallt har jagat bra.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Dag 4, första fisken.

  1. Eva warberg skriver:

    Ulla o jag följer er varje dag via bloggen och det är spännande att läsa. Varma hälsningar till Hanseman, som mor Ulla kallar Hans ibland. Eva o Ulla

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s