5 maj Snart i höjd med Bermuda

Vi har seglat hela dygnet i behagliga vindar och gjort 145 distans dygn 6. Nätterna har blivit fuktigare och allt blir blött i sittbrunnen. På dagen skiner solen och vi läser böcker och lagar mat. Lennart hade bakdag igår och gjorde chokladkaka och bröd. Krister gjorde storkok med kycklinggryta. Senaste dygnet har det börjat dyka upp maneter, portugisiska örlogsmän, otroligt vackra när dom glider förbi med sina små segel uppfällda men med deras nervgift i trådarna blir vi inte så sugna på att bada i havet.

Det nappade äntligen idag igen, en tonfisk som lekte med vårt drag en stund innan den släppte och drog iväg, annars är det mest Sargasso som fastnar i draget hela tiden. Alla mår fint och humöret är på topp. Vi ser ut att hinna över till andra sidan av högtrycket för att fånga kommande lågtryck. Prognosen säger 9-10 dagar till Azorerna utan att behöva köra mycket motor.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till 5 maj Snart i höjd med Bermuda

  1. Sanna Fryk skriver:

    Härligt! Jag följer varje dag. Segla på jag är inte avis😂❤️

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s