Toga

Tillbaka några dagar. Lördag seglade vi några timmar till jet-set-ön Mustique. Den hade köpts av en engelsk entreprenör som lyckades få princess Margaret att köpa en tomt och snart följde en mängd internationella celebriteter som köpte en tomt och byggde en stuga med swimmingpool etc. Vi tog jollen till Basils Bar för en drink och wi-fi. Baren var bokad för ett privat party men vi fick ett bord nära ingången. Snart strömmade en mängd gäster in, alla vitklädda. En dam kom fram till Ulf och undrade om vi inte skulle join the party. Ett skyfall gjorde att vi fick vänta ett par timmar innan vi tog jollen tillbaka till Toga. Dagen därpå tog vi en långpromenad längs stränderna. Invånarna körde omkring på 4-hjulingar eller golfbilar. Alla stigar var krattade och det fanns skydd med bänkar längs stränderna. Det satt små tavlor som angav vilken fastighet som hade bokat platsen för lunch en bestämd dag; allt mycket välordnat men lite sterilt.

Måndag kom vi alltså till Rodney Bay. Vi seglade förbi målbåten för ARC, seglingen över Atlanten. Endast ett 20-tal båtar hade kommit i mål. Det var stora stiltjebälten på väg från Kanarieöarna i år. Vi ankrade upp inte långt från där Toga ankrat 13 dec 2015 efter sin Atlant-överfart. Lennart och Arne var med då, förutom Hans och Kristian. På natten signalerade målfartyget för ytterligare båtar som passerade mållinjen.

Lite teknik. Vi har AIS ombord. Vi ser alltså andra båtar på plottern, deras position, kurs, fart. Det anges hur nära vi kommer att passera varandra och när detta kommer att ske. Våra AIS signaler fångas också upp av relä-stationer och på appen MarineTraffic kan man se båtarnas position. Vännen Hans som sitter i Göteborg och önskar att han var med ombord ser alltså var Toga befinner sig i realtid. När vi hade mobiltäckning utanför StLucia sände han ett sms till Ulf ”nu har ni bara 23,5 distans till Rodney Bay.” Hans har också tagit skärmdumpar där Togas position syns på Tobago Cays, Rodney Bay etc och lagt in på togablogg.

Vi har lämnat Rodney Bay och styr mot LeMarin på Martinique där Toga skall ligga ett par veckor i väntan på nästa besättning. Vi tre bröder Arne, Ulf och Lennart har snart avslutat en härlig segling från Grenada, där vi utrustade och sjösatte Toga, till Martinique, varifrån vi flyger hem.

Det är första gången vi tre bröder seglar tillsammans. Lennart och Arne hade Surprise i Medelhavet i 25 år. Någon gång seglade vi tillsammans men oftast i olika sällskap. Ulf seglade mycket med Surprise med sin familj och sina ”gubbseglingar”. Vi storebröder Arne och Ulf tackar lillebror Lennart, tillika kapten, för en fin gemenskap och härliga upplevelser.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Toga

  1. Hans skriver:

    Det har varit roligt att följa er via Marinetraffic samt även era inlägg på bloggen. Hemma är det kallare men dock rätt soligt och jag har haft fullt upp med att fixa och begrava vår mamma som som somnade in efter 93 fina år. Ta en Rumpunch för mig i baren…. / Hans

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s