Sao Vicente

Vi har nu lagat autopiloten själva då mekanikern inte kom. Vi har även fixat reservdelar om den skulle fallera igen. Den är nu kalibrerad så den skall fungera på ett bra sätt. Vi har varit och tittat på fiskmarknaden och inspekterat vilka sorter man kan få här i havet. Sedan gick vi till grönsaksmarknaden för införskaffande av grönsaker. Dom pratar bara portugisiska så det får bli händer och fötter vid konversationen. Lite diesel och bensin till utombordaren har vi även fixat. Nu väntar vi på att seglet skall komma och vi skall även handla det sista innan avfärd. På ön Sal var det väldigt fattigt och där var även en hjälporganisation som erbjöd sterilisering då det var barn överallt. Här på Sao Vicente är det lite mer ordnade förhållande. Kjell har opererats i armbågen och ligger än så länge på Borås lasarett. Vi får hoppas att han snart får komma hem och att det han blir återställd snarast. Under färden över atlanten kommer vi inte att uppdatera bloggen varje dag då det inte händer så mycket och vi får spara på satelitkapaciteten. Vi har seglat 1000 Nm från Teneriffa via Sal och det är 2100 Nm över till Martinique.

 

 

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Sao Vicente

 1. Lena skriver:

  Lycka och välgång önskar jag er och på ett återseende innan jul. Kramar

  Gilla

 2. Ingemar skriver:

  Gott höra att autopiloten är OK . Skulle vara intressant se foto hur ni har byggt om den . Jag har liknande konstruktion , som sitter direkt på kvadranten . Ha en fin seglats . Iridium kollar vi dagligen .

  Gilla

 3. Lars-O Johansson skriver:

  Såg att alla bultar och armbågar är på plats.Ha nu en bra segling över.L-O och I-B

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s