På väg från Teneriffa

Vi fick vår del till autopiloten och monterad så vi gav oss iväg från hamnen men det visade sig att det inte fungerade så vi gick tillbaka till hamnen och ringde mekanikerna. Dom trodde då att det kanske var motorn eller någonting annat och vi skulle få tillbringa helgen på Teneriffa, men man skall inte ge sig så Kristian och jag tog loss allt igen och upp på bordet. Det visade sig att den axeln som åker fram och tillbaka inte var igängad, så då gängade v i den och skruvade tillbaka allt. Nu fungerade det igen. På natten gick den nya bulten av och vi styr nu för hand farten är i snitt nästan 8 knop och det blåser 7 – 12 m/s. Topphastighet har varit 15,3 knop. Upp till 5 meter höga vågor som vi surfar på. Nu när vi styr förhand har vi gått över till entimmarspass. Nästa anhalt blir Cap Verde för att laga autopiloten och vi har kommit fram till att den är felmonterad och vi kommer att lösa detta på rtt bättre sätt så att bulten inte går av. Vi har ätit spagetti med köttfärssås idag och humöret är på topp.Jag antar att ni är avundsjuka……Två båtar har vi seglat ifrån och en var en Hallbegr-Rassy 352 som hade 2 små spirade segel och gungade otroligt mycket i nägra knop. Dom mådde nog inte så bra och undrade hur vi kunde forsa förbi dom. Efter en timma när vi såg dom i horisonten verkar dom ha hissat storen för att få stabilitet.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till På väg från Teneriffa

  1. Lena skriver:

    Fasen oxå(:- att det strulade igen. Trist att ni får slita i en timmarspass. Det blir inte så mycket vila för er stackare. Tur att ni surfar och får ett stopp på Cap Verde. Finns det Bultar där ? Ni fick ju beställa den tidigare från Spanien…KRAMAR extra till Kapten på skutan

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s