Dag 5 till Kanarieöarna

Doradon tillagade vi igår till middag, vi stekte den med kokt potatis och skirat smör med pressad citron och den var fantastiskt god. Den var så stor att det räckte med 1 file till 4 personer, den andra åkte in i kylen och blev till en god fisksoppa idag på grönsaker, vitlök givetvis, grädde och vitt vin, mums. Inatt gick för gennacker hela natten trots att det inte blåste så mycket med den stod hela tiden även ända ner till 2 s/m. Men farten var inte då så hög. Vi har c:a 170 nm kvar och hoppas att det skall blåsa mer för nu har vi tankat i dom sista dieseldropparna från dunkarna och klarar c:a 20 timmar med motor. Just nu går vi för motor så vi laddar batterierna och får varmvatten. Det råder tystnad just nu då Bosse vilar i kojen; Lennart vilar i sittbrunnen och Britt sitter vid rodret och kollar att allt är ok samt läser en bok. Det var18 grader ute i natt och det verkar bli lite varmare och varmare ju längre söderut vi kommer. Nu har vi lagt i Rappaladraget igen för kanske en tonfisk, svärdfisk eller en Guldmakrill. Som ni förstår har vi det väldigt jobbigt så därför en 5 minutare då och då. Lennart bakade en morotskaka till kaffet nu på eftermiddagen och doften spred sig i hela båten, jättegod. Inatt skall det komma mer vind enligt gribbfilerna vi tar ner via satelittelefonen så då kan vi hissa gennacken och segla igen. Idag har vi badat på 3000 meters djup i riktigt salt vatten, inga hajar i syne.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Dag 5 till Kanarieöarna

 1. Jesslen skriver:

  Hej! Vi tycker inte synd om er! Skönt höra att ni har det bra.Fortsätt att skriva, för det är roligt för oss i kalla Norden, att läsa ( 10 gr varmt) Christina
  (själva äter vi raggmunk o fläsk ikväll)

  Gilla

 2. Therese Steiner skriver:

  Hej på er, ni verkar ha det väldigt jobbigt. Låter som rena rama gourmetbåten😉
  Då hoppas vi på mer vind i natt. Kram till er från oss!

  Gilla

 3. Lena skriver:

  Ni verkar ha det gott på seglatsen . Här hemma är grått o regnigt på alla plan. Hoppas ni får bra vind sista etappen⛵️💓Kramar

  Gilla

 4. Arne skriver:

  Är det snäpplåset till ugnsluckan? Fabrikat på spisen?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s