Planering

Planeringen pågår nu för fullt på flera håll inför resan till varmare breddgrader och man måste ju äta varje dag så då är det ju inte fel att ta upp lite god fisk ur havet, det är ju framför allt Guldmakrill som vi kallar den här andra namn som , Dorado, Dolphin fish eller Mahi-Mahi.

Guldmakrill kallas även internationellt för mahi-mahi, efter fiskens namn på hawaiiska, för att undvika namnförväxling med däggdjuret delfin (benämningarna ”dolphin-fish” eller ”dolphin” är vanliga på engelska). Namnet kommer sig av dess guldfärgade kropp med närapå självlysande blågröna prickar. Den förekommer i tropiska och subtropiska vatten världen över. Guldmakrillen är en snabbväxande fisk med en kort livslängd (4 år). Kan nå vikter över 50 kg. Fisken tycks trivas i närheten av flytande föremål och sjögräsbälten. Populär sportfisk. Högt rankad som matfisk.

MahiMahi - smal                                      Gulfenad tonfisk hoppas vi även kunna få.

gulfenad
För detta måste vi ju ha lite bra drag och här är några, lade telefonen vid sidan för att ni skall förstå storleken. Vissa går några meter under ytan och vissa går på ytan. Guldmakrillen gillar flygfisk. Rapala-drag på rekommendation av Lasse Wennergren och Lisbet Ekman efter deras 9 års erfarenhet på haven runt jorden. Ni kan läsa deras resebrev på www.hilda.nu

DSC04333

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Planering

  1. Pingback: Planering | Toga på väg till Västindien | Hans Warberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s